Nascholingen zijn bedoeld voor afgestudeerde TotalBodyReflex therapeuten.

Embryologie: waar begin jij?  8 en 9 november 2024, 0,5 EC

Tijdens de TotalBodyReflex opleiding worden de embryologische ontwikkeling en de anatomie met elkaar verbonden en vertaald naar de praktijk. De opleiding bevat echter zoveel anatomie en nieuwe inzichten in relaties en behandelmogelijkheden, dat het nuttig is om de embryologie nog eens overzichtelijk op een rijtje te hebben.

In deze tweedaagse theoretische nascholing volgen we de ontwikkeling van het embryo. We beginnen bij de definities en de parameters voor ontwikkeling. De ontwikkeling van het ectoderm, endoderm en de meso-structuren wordt uitgebreid belicht. Annet zal tijdens de theorielessen steeds de koppeling maken met de praktijk, zodat de theorie beter te onthouden is.

Het boek “Life as a Verb” van Jean-Paul Höppner dient als belangrijkste bron voor deze nascholing, en de aanschaf van dit boek wordt sterk aanbevolen.

Prijs: 350 euro incl. koffie, thee, lunch
Accreditatie bij het KTNO wordt aangevraagd.

Doorbloeding van de craniale zenuwen, 2025, 1 EC

Ontdek de kracht van anatomische verbreding en verdieping voor een meesterlijke optimalisatie van de hersenfunctie. Wanneer de craniale zenuwen op hun best functioneren, transformeert de manier waarop jouw cliënten de wereld ervaren en erop reageren.

Laat TotalBodyReflex jou begeleiden naar een dieper begrip van het lichaam en zijn intrinsieke verbinding met de hersenen. Ontwikkel vaardigheden die verder gaan dan de standaard en maak een impact die reikt tot in de kern van het zintuiglijke systeem. Klaar om een verschil te maken? Ontdek de verdere mogelijkheden met TotalBodyReflex en omarm een toekomst van verfijnd herstel en verrijkte ervaringen voor jouw cliënten.

28 en 29 maart 2025: luisteren naar het kind

Ontdek de kracht van geavanceerde behandelingstechnieken voor baby’s en kinderen

Tijdens deze nascholing bundel ik, samen met ervaren collega’s, onze uitgebreide ervaring en expertise om je te leren hoe je baby’s en kinderen optimaal kunt behandelen. We richten ons op de hersenstam en het centrale kanaal, van mediaal naar lateraal, en maken je attent op de bijzonderheden van deze unieke behandelwijze.

De nadruk ligt op de ventrikels en de relatie en integratie van verschillende hersenstructuren, wat cruciaal is voor een effectieve behandeling. Dit is een uitgelezen kans om je kennis te verdiepen en je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

  • Locatie: Delfgauw
  • Prijs 350 euro, koffie/thee en lunch inbegrepen.
  • KTNO accreditatie wordt aangevraagd.

Niet aangeboren hersenletsel

3 delen van ieder 2 dagen, per deel 2 EC

Deel 1: Hersenschudding – celschade

Tijdens deze les gaat het over het regulier medisch perspectief  en over de visie van TBR op de gevolgen van een hersenschudding.
De anatomie en werking van het cerebrospinale systeem, het glymphatisch netwerk en de werking van gliacellen waaronder astrocyten staan centraal.

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van hersenweefsel. In dit eerste deel van de nascholing met het thema: “Hersenschudding” gaan we in op de schade op celniveau. Ontdek zowel het reguliere medische perspectief als de unieke visie van TBR op de gevolgen van een hersenschudding.

Deze les belicht de diepgaande anatomie en de werking van het cerebrospinale systeem, verkent het complexe glymfatisch netwerk en onthult de cruciale functie van gliacellen, waaronder astrocyten. Sta klaar voor een boeiende reis waarin inzicht en expertise samenkomen, met als resultaat een vernieuwd begrip van de impact van hersenschuddingen. Laat TotalBodyReflex je begeleiden naar een dieper begrip en effectieve benaderingen op dit complexe terrein.

Deel 2: Blood nerve barrier

Deze nascholing richt zich op de essentie van de bloed-hersenbarrière en speelt een cruciale rol bij het bevorderen van het herstel van zenuwcellen door de normalisatie van de vloeistofdruk in de hersenen. Deze vervolg-nascholing bouwt voort op de eerder behandelde thema’s in de nascholing over niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en celschade. Bereid je voor op een verdiepende reis in de complexiteit van de hersenfunctie en ontdek hoe deze nieuwe inzichten je benadering van herstel kunnen verrijken.

Deel 3: Inflammatie en regeneratie

Tijdens deze nascholing gaat in op de werking van de mitochondriën en de zuurstofvoorziening welke noodzakelijk zijn voor herstel van vermoeidheid. De mogelijkheden voor regeneratie na recent en ouder letsel worden besproken.

Deze nascholing werpt een diepgaande blik op de werking van mitochondriën en de cruciale rol van zuurstofvoorziening voor het herstel van vermoeidheid. Ontdek de diverse mogelijkheden voor regeneratie na zowel recent als ouder letsel tijdens deze boeiende dagen. Laat je meeslepen in de wereld van herstelmechanismen en vergroot je inzicht en vaardigheden voor het bevorderen van vitaliteit en het overwinnen van vermoeidheid.