Ismakogie is een houding- en bewegingsleer voor je hele lichaam, voor elk moment van de dag, een leven lang, met minimale inspanning. Ismakogie is geschikt voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een lage belastbaarheid. Ismakogie activeert door iedere beweging het hele lichaam, met minimale krachtsinspanning en kan liggend, zittend en staand worden uitgevoerd. Dit alles zonder tijdverlies, zonder apparatuur, zonder speciale kleding, zonder spierpijn of blessures.

Herstellen van de communicatie tussen lichaam en bewustzijn
Bij Ismakogie ontstaat door middel van zichtbare en onzichtbare bewegingen een kettingreactie in de spieren en fascia. Bij het aanleren van Ismakogie worden alle bewegingen door gedachten begeleid en bewust uitgevoerd. Ismakogie is ook mentale spiertraining. Hierdoor wordt de communicatie tussen lichaam en bewustzijn hersteld.

Deze cursus wordt bij voldoende deelnemers of op aanvraag georganiseerd.

Begeleiden van cliënten naar vitaliteit en veerkracht

Ismakogie sluit perfect aan bij de visie van TotalBodyReflex en ondersteunt de therapeut bij het begeleiden van cliënten naar vitaliteit en veerkracht. Deze scholing wordt in samenwerking met de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging georganiseerd. Meer informatie vind je op: www.ismakogie.nl

Hoe ziet het programma eruit?

In de 5-daagse scholing staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Docent Margo Raaijmakers is gecertificeerd door de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie vereniging.

Dag 1
Basisregels Ismakogie (zitten, staan, bodemcontact, handen), voeten, tenen, enkelgewricht, kniegewricht, bovenbeen, heupen, lopen, opstaan en gaan zitten.

Dag 2
Heupgewricht, bekkengordel, bekkenbodem en sluitspieren.

Dag 3
Wervelkolom, schoudergordel, rug, borst, wiegen en ademhaling.

Dag 4
Schoudergewricht, armen, handen, hals, nek, hoofd en gezicht.

Dag 5
Bewustwording van het effect van alle oefeningen op het lichaam. Gehele strekking van het lichaam.

Op welke dagen is er les?
De lessen worden in 2023 gehouden op de volgende zaterdagen: 2 september, 16 september, 30 september, 14 oktober en 28 oktober.

Waaruit bestaat het lesmateriaal?
Deelnemers ontvangen het boekje ‘basisoefeningen’.

Inschrijven en kosten

  • Deelnemers ontvangen het boekje ‘basisoefeningen’.
  • Er kunnen maximaal 10 deelnemers inschrijven.
  • De opleiding kost 825 euro. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.
  • Accreditatie door het KTNO.