Ons lichaam bestaat uit water en scheikundige elementen in verschillende verhoudingen. Omdat deze elementen een bepaalde polariteit met elkaar hebben, vindt een stroming of beweging plaats. Het effect van een goede balans tussen deze elementen noemen we vitaliteit.

Vitaliteit vanuit een westerse visie

Een vitaal en krachtig lichaam heeft een sterk werkend autonoom zenuwstelsel en een goed werkend immuunsysteem. Hiermee kan iemand zichzelf goed reguleren en goed staande houden in de omgeving waarin vele pathogenen voorkomen. Wanneer iemand zich niet goed kan reguleren, wordt iemand ziek.

Vitaliteit vanuit een oosterse visie

Vanuit Ayurveda wordt gewerkt met chakra’s. Chakra’s zijn de energetische representatie van het lichaam en ook hierbij gaat het om balans tussen de verschillende scheikundige stoffen en hun polariteiten en beweging. Vanuit de Chinese visie wordt vitaliteit gezien als de balans tussen yin en yang. De yin en de yang energie zijn ook polariteiten en in beweging. Wanneer iemand niet goed in staat is de energieën te laten stromen, wordt iemand ziek.

In de opleiding Balancing Elements wordt vanuit zowel de westerse als beide oosterse visies gekeken naar vitaliteit en parasitaire infecties en ziektes.

Hoe ziet het programma eruit?

In 7 dagen verspreid over één jaar, leer je de verschillende scheikundige elementen en hun relatie met de chakra’s kennen en waarnemen. Op basis van die kennis leer je de predispositie voor disbalans en parasitaire infectie herkennen én behandelen.

Tijdens de lesdagen zitten we in een kring en verloopt de dag in eenzelfde programma:

  • Start met een meditatie
  • Welke elementen behoren bij welk chakra?
  • Welke voeding is belangrijk voor het opnemen van het element?
  • Welke anatomie hoort bij het chakra?
  • Welke parasieten komen voor in bepaalde/specifieke anatomie?
  • Welke elementen zet je in om infectie te voorkomen of herstellen?
  • Afsluiting met een meditatie

Actuele lesdata

De lesdata van de opleiding Balancing Elements in 2024 vinden plaats op de volgende zaterdagen:

16 maart, 20 april, 25 mei, 22 juni, 7 september, 5 oktober en 16 november (14 december optioneel).

De lesdagen sluiten op elkaar aan en zijn niet als losse dagen te volgen.

Lesmateriaal en kosten

Waaruit bestaat het lesmateriaal?
Bij aanvang van de opleiding ontvang je drie werkmappen. Een map met de informatie over de chakra’s, een map met de verschillende elementen en een map met de mogelijke parasieten. Zo kun je er in je praktijk direct mee aan de slag.

Inschrijven en kosten
De opleiding is een autonome vakspecialisatie die aansluit bij regulier en complementair werkende zorgverleners. Kennis van anatomie is een pré, maar niet noodzakelijk.

  • Het maximaal aantal deelnemers is 20.
  • De opleiding kost 1595 euro. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen.
  • Accreditatie van de opleiding wordt bij het KTNO aangevraagd.

Speciale dank gaat uit naar

De opleiding Balancing Elements komt voort uit de kennis van Truus Hartsink en André Schaap. Zij hebben hun leven gewijd aan het uitzoeken en uitwerken van verschillende mogelijkheden om mensen, die medisch gezien met hun rug tegen de muur staan, te ondersteunen en te helpen met behulp van de elementen. Ik ben daarom dankbaar dat ik verder mag gaan in het doorgeven van de kennis over de elementen en het leren behandelen van de mogelijke parasitaire belasting en ziektes.

Annet Post
docent van de opleiding Balancing Elements en TotalBodyReflex

Inschrijven voor Balancing Elements

Wat leuk dat je zo nieuwsgierig bent dat je je inschrijft. Op de volgende pagina kan je je inschrijven.

We nemen na ontvangst, zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven