Duik in de wereld van TotalBodyReflex en ontdek onze inspirerende cursussen die perfect passen bij onze missie om vitaliteit en veerkracht te vergroten. Of je nu al bekend bent met TotalBodyReflex of niet, onze cursussen staan open voor therapeuten die hun kennis willen verdiepen en hun vaardigheden willen aanscherpen.

Hieronder vind je een scala aan mogelijkheden die je kunt verkennen, ongeacht je ervaring met onze opleiding. Kies voor groei, investeer in je professionele ontwikkeling en laat TotalBodyReflex je begeleiden op het pad naar een verhoogde vitaliteit en veerkracht. Ontdek nu de cursusopties die jouw reis naar welzijn en expertise zullen verrijken.

Primaire reflexen
met Carla van Wensen

Samen met Carla van Wensen organiseren we op 21 februari en 4 april 2025 twee lesdagen waarin per dag 2 primaire reflexen uitgebreid worden besproken. Annet licht de anatomie toe waarna Carla ons leert hoe je de reflexen kunt herkennen en oefenen. Deze twee dagen zijn bedoeld voor TotalBodyReflex therapeuten en voor therapeuten die reeds opgeleid zijn door Carla.

De verdere organisatorische informatie en de inhoud van de lesdagen wordt lopende deze zomer verder uitgewerkt. Wanneer je interesse hebt om deze lesdagen te volgen, dan kan je Annet mailen.

  • Locatie: Delfgauw
  • Prijs: nnb
  • Informatie via mail. Zodra inschrijven mogelijk is, word je geïnformeerd.
  • KTNO accreditatie wordt aangevraagd.

Themadagen geboorte
met Anna Verwaal

In 2025 organiseert Anna Verwaal, samen met Annet, twee bijzondere dagen waarin we dieper ingaan op geboortetrauma. Werk je met baby’s? Dan is dit een unieke kans om kennis te maken met andere geboorteprofessionals en je kennis en kunde aan te bieden.

De lesdagen worden nog gepland. Wil je er bij zijn, mail dan naar info@fromwombtoworld.com met de vermelding dat je wilt deelnemen. Vergeet niet je telefoonnummer in de mail te zetten. Zodra er informatie is, informeren we je.

Nieuwe cursus

Binnenkort meer informatie.

Anatomie en embryologie: introductiecursus

Stap in de fascinerende wereld van de menselijke anatomie tijdens deze bijzondere dag, waar we je meenemen op een boeiende anatomie-reis vanuit een embryologisch perspectief. Ontdek de oorsprong van de eerste bewegingen die ons als embryo vormen en zie hoe dit nog steeds van invloed is op onze anatomie, zoals vastgelegd in de atlassen.

Laat je verrassen door de diepgaande inzichten in de verbanden tussen deze vormingen en leer hoe je deze kennis kunt vertalen naar lokale, segmentale en systemische anatomie. Ontdek de impact van deze inzichten op je behandelresultaten en leer hoe je het prachtige samenspel van het lichaam op diverse manieren kunt begrijpen en interpreteren.

Deze dag biedt niet alleen een unieke kijk op de fundamenten van ons lichaam, maar geeft je ook enkele tools om deze kennis toe te passen in de praktijk. Ontwikkel een dieper begrip van de communicatie binnen het lichaam en ontdek hoe dit inzicht je kan helpen bij het optimaliseren van behandelresultaten. Mis deze kans niet om de schoonheid van het menselijk lichaam te ontrafelen en je professionele vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je nu in voor een dag vol ontdekkingen en groei!

Het programma ziet er als volgt uit:

  • embryologie: pre-conceptie, conceptie en eerste 3 weken van groei
  • anatomie en vorm
  • lunch
  • anatomie en communicatie
  • lokale, segmentale en systemische anatomie, vertaling naar de praktijk

Wanneer:

  • woensdag 27 november 2024.

Prijs: 135 euro incl. koffie, thee en lunch
Locatie: Delft
KTNO geaccrediteerd voor 1 EC

Trauma en de rol van de Nervus Vagus

Ontdek de diepere dimensies van herstel en veerkracht met onze cursus bij TotalBodyReflex. Voor ervaren therapeuten gaan we verder dan enkel het behandelen van de Nervus Vagus en het brein; hoewel deze essentieel zijn, biedt onze cursus een bredere benadering vanuit het autonome zenuwstelsel voor een optimaal resultaat.

In deze verrijkende cursus ontwikkelen therapeuten een uitgebreidere kijk op herstel. We onderzoeken niet alleen de behandeling van de Nervus Vagus en het brein, maar ook welk gedrag volgt na trauma en wat de rol van de Nervus Vagus is bij het herstelproces. Verdiep je expertise, verbreed je perspectief en verrijk je praktijk met de kennis die deze cursus biedt. Transformeer de manier waarop je herstel benadert en zet de volgende stap in je professionele ontwikkeling.

Het programma ziet er als volgt uit:

Wat is trauma?
Het thema trauma is een ‘hot’ item. Maar waar gaat het nu eigenlijk over? Hoe kan je trauma zien binnen het biopsychosociale model?

Embryologie:
Aan de hand van de embryologische ontwikkeling leer je de ontwikkeling van het autonoom zenuwstelsel in een nieuw daglicht zien.

Anatomie:
Door inzicht in de werking van het autonoom zenuwstelsel, de rol van de Nervus Vagus en het lichamelijk effect van trauma te krijgen, kan je een betere inschatting maken wat jouw client nodig heeft.

Psychologie:
Om de effecten van trauma op het gedrag van mensen te verklaren wordt de Polyvagaal theorie vaak gebruikt. Je leert wat deze theorie inhoudt en wat de voors- en tegens zijn.

Praktijk:
Wat neem je waar in je praktijk en je leert hoe je met eenvoudige oefeningen je client kan ondersteunen.

7 en 8 april 2025
Prijs: 350 euro incl. koffie, thee, lunch
Locatie: Delft
KTNO geaccrediteerd voor 1 EC

Balancing Elements

In de opleiding Balancing Elements wordt vanuit zowel de westerse als beide oosterse visies gekeken naar vitaliteit en parasitaire infecties en ziektes.

In 7 dagen verspreid over één jaar, leer je de verschillende scheikundige elementen en hun relatie in het lichaam kennen en waarnemen.

Balancing elements

Ismakogie

Bij Ismakogie ontstaat door middel van zichtbare en onzichtbare bewegingen een kettingreactie in de spieren en fascia.

In de 5-daagse scholing staat het opdoen van praktijkervaring centraal. Docent Margo Raaijmakers is gecertificeerd door de Nederlandse Anne Seidel Ismakogie vereniging.

Ismakogie