Nascholingen zijn bedoeld voor afgestudeerde TotalBodyReflex therapeuten.

Trauma en de rol van de Nervus Vagus, 6 en 7 juni 2024, 2EC

Ontdek de diepere dimensies van herstel en veerkracht met onze geavanceerde cursus bij TotalBodyReflex. Voor ervaren therapeuten gaan we verder dan enkel het behandelen van de Nervus Vagus en het brein; hoewel deze essentieel zijn, biedt onze cursus een bredere benadering vanuit het autonome zenuwstelsel voor een optimaal resultaat.

In deze verrijkende cursus ontwikkelen therapeuten een uitgebreidere kijk op herstel. We onderzoeken niet alleen de behandeling van de Nervus Vagus en het brein, maar ook welk gedrag volgt na trauma en wat de rol van de Nervus Vagus is bij het herstelproces. Verdiep je expertise, verbreed je perspectief en verrijk je praktijk met de kennis die deze cursus biedt. Transformeer de manier waarop je herstel benadert en zet de volgende stap in je professionele ontwikkeling.

Prijs: 350 euro incl. koffie, thee, lunch
Accreditatie bij het KTNO voor 2EC

Doorbloeding van de craniale zenuwen, 2025, 2 EC

Ontdek de kracht van anatomische verbreding en verdieping voor een meesterlijke optimalisatie van de hersenfunctie. Wanneer de craniale zenuwen op hun best functioneren, transformeert de manier waarop jouw cliënten de wereld ervaren en erop reageren.

Laat TotalBodyReflex jou begeleiden naar een dieper begrip van het lichaam en zijn intrinsieke verbinding met de hersenen. Ontwikkel vaardigheden die verder gaan dan de standaard en maak een impact die reikt tot in de kern van het zintuiglijke systeem. Klaar om een verschil te maken? Ontdek de verdere mogelijkheden met TotalBodyReflex en omarm een toekomst van verfijnd herstel en verrijkte ervaringen voor jouw cliënten.

Differentiators, 2025, 2EC

Ontdek de kracht van sympatische regulatie in onze boeiende nascholing! Leer hoe je met eenvoudige manuele vaardigheden je handen naar een nog hoger niveau tilt, zodat jij nog beter kunnen luisteren naar wat het lichaam nodig heeft op weg naar optimale vitaliteit en veerkracht.

Deze nascholing legt de focus op het autonome zenuwstelsel, waarbij we met verschillende technieken de sympatische regulatie versterken. Ontwikkel je expertise in het beïnvloeden van de doorbloeding, van de buik tot aan de craniale zenuwen en diverse hersengebieden. Ontdek de impact van differentiators en hoe ze een cruciale rol spelen in het optimaliseren van de interne regulatie.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de circumventriculaire organen, waardoor je in staat bent om de gehele interne regulatie te balanceren. Deze nascholing biedt een unieke kans om je vaardigheden te verdiepen en een meester te worden in het begrijpen en beïnvloeden van het autonome zenuwstelsel. Word een expert op het gebied van vitaliteit en veerkracht en schrijf je nu in voor deze onmisbare ervaring!

Prijs: 350 euro incl. koffie, thee, lunch
Accreditatie wordt aangevraagd bij het KTNO

Niet aangeboren hersenletsel

3 delen van ieder 2 dagen, per deel 2 EC

Deel 1: Hersenschudding – celschade

Tijdens deze les gaat het over het regulier medisch perspectief  en over de visie van TBR op de gevolgen van een hersenschudding.
De anatomie en werking van het cerebrospinale systeem, het glymphatisch netwerk en de werking van gliacellen waaronder astrocyten staan centraal.

Dompel jezelf onder in de fascinerende wereld van hersenweefsel. In dit eerste deel van de nascholing met het thema: “Hersenschudding” gaan we in op de schade op celniveau. Ontdek zowel het reguliere medische perspectief als de unieke visie van TBR op de gevolgen van een hersenschudding.

Deze les belicht de diepgaande anatomie en de werking van het cerebrospinale systeem, verkent het complexe glymfatisch netwerk en onthult de cruciale functie van gliacellen, waaronder astrocyten. Sta klaar voor een boeiende reis waarin inzicht en expertise samenkomen, met als resultaat een vernieuwd begrip van de impact van hersenschuddingen. Laat TotalBodyReflex je begeleiden naar een dieper begrip en effectieve benaderingen op dit complexe terrein.

Deel 2: Blood nerve barrier

Deze nascholing richt zich op de essentie van de bloed-hersenbarrière en speelt een cruciale rol bij het bevorderen van het herstel van zenuwcellen door de normalisatie van de vloeistofdruk in de hersenen. Deze vervolg-nascholing bouwt voort op de eerder behandelde thema’s in de nascholing over niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en celschade. Bereid je voor op een verdiepende reis in de complexiteit van de hersenfunctie en ontdek hoe deze nieuwe inzichten je benadering van herstel kunnen verrijken.

Deel 3: Inflammatie en regeneratie

Tijdens deze nascholing gaat in op de werking van de mitochondriën en de zuurstofvoorziening welke noodzakelijk zijn voor herstel van vermoeidheid. De mogelijkheden voor regeneratie na recent en ouder letsel worden besproken.

Deze nascholing werpt een diepgaande blik op de werking van mitochondriën en de cruciale rol van zuurstofvoorziening voor het herstel van vermoeidheid. Ontdek de diverse mogelijkheden voor regeneratie na zowel recent als ouder letsel tijdens deze boeiende dagen. Laat je meeslepen in de wereld van herstelmechanismen en vergroot je inzicht en vaardigheden voor het bevorderen van vitaliteit en het overwinnen van vermoeidheid.