TotalBodyReflex is een behandelvorm waarbij vorm, functie en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. TotalBodyReflex sluit aan op de beweging van Positieve gezondheid, die binnen de reguliere gezondheidszorg haar plek heeft gekregen.

Het lichaam wordt niet gezien als een optelsom van delen, maar als één vloeibaar geheel. Tijdens de behandeling wordt de chronologie van het embryonale ontstaan gevolgd. Dit leidt tot echt herstel van binnenuit.

Je leert subtiele reflexritmes van bloedvaten, zenuwen, lymfe, spieren, botweefsel, organen, fascia, het autonoom zenuwstelsel en de hersenen waarnemen en behandelen. Dit is echt een vernieuwende ‘hands-on’ behandelvorm. Naast de anatomische, fysiologische en embryologische kennis wordt ook de kennis van Sharon Giammatteo, Peter Levine en Bessel van der Kolk geïntegreerd.

Wat is de methode

Het vernieuwende aan de behandelvorm is dat ze de condities tot zelfherstel schept. Met de handen gaat de therapeut op zoek naar wat nodig is om het lichaam weer vloeibaar en stromend te krijgen. Dit leidt tot herstel van weefsels en uiteindelijk tot langdurige vitaliteit en veerkracht. De behandeling van de bloedvaten, diepe lymfatische structuren, fascia, het autonome zenuwstelsel en de hersenen, vormen de basis van de therapie. Hiervoor wordt verdiepende anatomische en fysiologische kennis overgedragen en toegepast.

Dit gaat wellicht het voorstellingsvermogen te boven, toch is deze kennis wetenschappelijk onderbouwd. Echter, kennis is pas kennis, wanneer het leidt tot professioneel handelen en wanneer het resultaat oplevert. Osteopaten en fysiotherapeuten die de opleiding gevolgd hebben, zijn verbaasd over de effecten en de toegevoegde waarde.

Hoe gaat dat

Samen met je cliënt ga je op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘Wat is je overkomen?’ Je onderzoekt wat er is gebeurd en hoe je cliënt daarmee omgaat. Je gaat na wat de gevolgen voor de lichamelijke en de mentale gezondheid zijn. Ook kijk je naar welke omgevingsfactoren er mee spelen en je gaat samen op zoek naar een oplossing.

We ondersteunen mensen in hun herstelproces. Met aandacht en met een open blik kijken we samen naar de mogelijkheden voor gezondheidsbevordering en preventie. Vanuit compassie werken we aan herstel, vitaliteit en veerkracht.

Na lichamelijk onderzoek start je met een hands-on behandeling. Je bent vrij je eigen kennis- en ervaring mee te nemen. Tijdens de opleiding leer je wat het verschil is tussen werken ‘in’ en werken ‘met’ het lichaam, op een non-invasieve wijze. Je nodigt het lichaam uit om te verzachten. Je leert om specifiek te behandelen. Hoe specifieker, hoe groter het resultaat.

TotalBodyReflex leert je geen quick-fix trucjes of manipulatietechnieken. We hebben geen protocollen en stellen geen diagnose. We ontgiften niet actief. We verkopen geen supplementen of andere voedingsmiddelen.

,,

De opleiding zorgt voor verduidelijking van werken met de afzonderlijke systemen die ik in voorgaande opleidingen heb geleerd. Ik leer nu dat alles zoals de organen, het craniosacraalsysteem en fascia in al haar facetten, in verbinding te behandelen is. Ik krijg heel veel meer inzicht in de systemen en meer inzicht in logica/belangrijk binnen het totale menselijk (dis)functioneren.

Arjan van Huizen, fysio-, craniosacraal-, visceraal therapeut

Het is in vergelijk met andere opleidingen een andere kijk op zelfheling. Niet manipuleren maar daadwerkelijk de mogelijkheden bieden aan het eigen systeem om weer te helen. Ik dacht dat ik veel wist maar ik heb zo veel meer inzicht en diepgang gekregen.

Carolien Dudink, osteopaat

TotalBodyReflex brengt mij een gigantische verdieping in het werk wat ik dagelijks doe in mijn praktijk. De behandelingen die ik heb geleerd, hebben sneller resultaat. Ik kan nu mijn behandeling anatomisch onderbouwen. Vooral complexe getraumatiseerde mensen kan ik nu goed ondersteunen.

Joke Winters, energetisch therapeut

Bij TotalBodyReflex leer ik de reflexwaarneming van het hele lichaam. Nu kan ik vanuit het hele lichaam een fundament bouwen en realiseer ik me wat een verschil dat maakt voor de mensen die ik behandel.

Malou Danoesastro, voetreflexoloog

Een opleiding met zeer gedegen onderbouwing, nieuwe inzichten en zachte veilige technieken gericht op het totale zijn van de client en zijn herstel. Een aanrader!!

Monique de Koning, manueel therapeut, fysiotherapeut, craniosacraal therapeut, IEI therapeut.

Door mijn kennis en kunde te combineren met de manuele  behandelingen van TotalBodyReflex adviseer ik 40% minder supplementen. Ook de hersteltijd van mensen is korter omdat de opname en verwerking van stoffen beter gaat.

Christien Fassaert, mesoloog